“..Ο Γιώργος Παντελεάκης αναδεικνύεται δεινός μάστορας και ερμηνευτής της φιλοσοφίας των συμβολικών μορφών, δημιουργώντας ένα χωνευτήρι γλώσσας και τέχνης,

ένα καλειδοσκόπιο μορφής και κίνησης, μία πανδαισία από ρυθμό και χρώμα, ανεβάζοντάς μας στην υπερβατικότητα". Εύγε, Γιώργο!

Χρυσόστομος Παπασπύρου phd Linguist/Chemist

You can contact us at   panteleakis@live.com Yiorgos Panteleakis

Site by IGC 2017

An Idea is a resilient thing

Θεατρική πειραματική ομάδα Μέθ’Οδος


Η περιοδεία στα

Διεθνή Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών συνεχίζει:


SOLO” Διεθνές Φεστιβάλ Μόσχας Οκτώβριος 2017


                     Hellenic Centre London Σεπτέμβριος 2017

“..Αξίζει να το δεί κανείς μόνο για την εξωπραγματική φωνή που παράγει ο Παντελεάκης και την «δονούμενη» ενορχήστρωση, μια χαρισματική παράσταση. Δεν είναι θεατρική αρχαιολογία, αλλά μια σύγχρονη ερμηνεία που προσπαθεί να φανταστεί τη δημιουργία της παραστατικής τέχνης, για πρώτη φορά στο τώρα όπως άλλοι έκαναν χιλιάδες χρόνια πριν ».

Ελληνικό Κέντρο Λονδίνο / 30 Σεπτεμβρίου / 2017 Review Howard Loxton (British Theater info guide)

“...Το έργο αυτό είναι ένας ζωντανός αναχρονισμός από έναν σύγχρονο καλλιτέχνη. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι έτσι ακούγοταν η αρχαία ελληνική γλώσσα, αλλά κανένας δεν θα πει ότι δεν θα μπορούσε να είναι έτσι. Όπως και ναχει δεν είναι ο στόχος αυτός. Η παραγωγή είναι μια ιδιαίτερη σύνθεση μιας" νεκρής "γλώσσας και σύγχρονης τεχνολογίας. Ο κύριος συνεργάτης του Παντελεάκη είνιαο μια αυτοσχέδια μεταλλική φόρμιγγα με το παρατσούκλι "Poppy".

Ένας ηχητικός διαλογισμός

"Σόλο" Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου  Μόσχας 2017 / 11 Οκτωβρίου 2017

Review Valeria Kudryavtseva (TV Cultura.ru)

Μνηστηροφονια

Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’Oδoς» παρουσιάζει τη «Μνηστηροφονία». Για πρώτη φορά, μόνος επί σκηνής, με μια μεταλλική αυτοσχέδια φόρμιγγα ( έγχορδο όργανο) ερμηνεύει στο αρχαίο πρωτότυπο κείμενο σε προσωδία την Ραψωδία Χ από την Οδύσσεια του Ομήρου, τη φονικότερη του έπους, όπως μαρτυρά και ο Αλεξανδρινός τίτλος της. 

Η ομάδα “Μέθ΄Oδος” ερευνά μέσα από τη Μετρική, τη δόνηση-κραδασμό του γραπτού κειμένου και  τη μετάβασή του σε προσωδία, δημιουργώντας  φωνητικά και ορχηστικά σχήματα, ερμηνεύοντας στο πρωτότυπο αρχαίο έμμετρο κείμενο σε προσωδία. 

Στόχος δεν είναι η αναβίωση-ιστορικοποίηση του ποιητικού λόγου,  αλλά η έκφρασή του σε Όραμα/Ακρόαμα. Ο ηθοποιός και η ερμηνεία του γίνονται ένα κινούμενο ιδεόγραμμα και ο Λόγος παραμένει ένας ζωντανός ηλεκτρισμένος οργανισμός πλήρης και αυτεξούσιος.

Τελευταία Παραγωγή

ΜΝΗΣΤΗΡΟΦΟΝΙΑ

the “Swing Girls”

Ismini