1. «Μνηστηροφονία».

 2. Ο Γιώργος Παντελεάκης, σκηνοθέτης/ηθοποιός της θεατρικής ομάδας έρευνας «Μέθ΄οδος», θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στο Υπόγειο τον Νοέμβριο για εννέα (9) μόνο παραστάσεις στο σύνολο τους, το μονόδραμα με τίτλο «Μνηστηροφονία».

 3. Δευτέρα  Τρίτη  Τετάρτη (14, 15, 16)(21, 22, 23)(28, 29, 30)/11 9:30μμ

 4. (Περιορισμένος αριθμός θέσεων ανα παράσταση)

 5. Το όλο παίζεται με υπέρτιτλους στην Ελληνική και Αγγλική.

 6. Διάρκεια 75 λεπτά
  Αίθουσα: -2  Υπόγειο

 7. Τιμές Εισιτηρίων:10 ευρώ γενική είσοδος
                               8 ευρώ Ειδική Τιμή*

 8. *Η ειδική τιμή περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:
  Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ/ ΑμΕΑ/Ατέλειες Ηθοποιών και Σκηνοθετών/ Μαθητικό/Φοιτητικό

 9. Η επίδειξη της αντίστοιχης για κάθε περίπτωση ταυτότητας είναι απαραίτητη. 1. «Μνηστηροφονία»

 2. Μόνος επι σκηνής, με μια μεταλική αυτοσχέδια φόρμιγγα ερμηνεύοντας στο αρχαίο πρωτότυπο κείμενο σε προσωδία, την Ραψωδία Χ απο την Οδύσσεια του Ομήρου την λεγόμενη «ΜΝΗΣΤΗΡΟΦΟΝΙΑ», τη ποιό φονική όπως μαρτυρά και ο Αλεξανδρινός τίτλος της.

 3. “Το φονικό φτάνει κάποτε στο όριο της ανελέητης σκληρότητας και στιγματίζει το σώμα του Οδυσσέα με αίμα και λύθρο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

 4. Πρώτο και απροσδόκητο στοιχείο, ο ψυχρός και υπολογιστικός τρόπος που ο ήρωας διεκπαιρεώνει τη σαρωτική Μνηστηροφονία.Στο σημείο τούτο ο ήρωας της Οδύσσειας διαφέρει απο τον φαινομενικά, ομόλογο του Αχιλλέα στην Ιλιάδα, του οποίου η φονική δραστηριότητα πραγματοποιείται σε κατάσταση ξέφρενης μανίας».

 5. Δ.Ν.Μαρωνίτης

 6. Εδώ περνάμε στην καινούργια εποχή, μια αντίληψη ανθρωποδικίας πιο προχωρημένη, οι θεοί περνούν πίσω απο το πεδίο εγρήγορσης, ο άνθρωπος αναλαμβάνει μόνος του.


An Idea is a resilient thing

IGC

FOR TICKETS VISIT MCFhttps://www01.forth-crs.gr/ticketshop/mcf/theatra.exe?PM=P1&id=00021_000000572#linkOkhttp://www.mcf.gr/el/calendar/?ev=mnistirofonia_omiroi_odisseia_rapsodia_h_se_skinothesia_ciorcoi_panteleakishapeimage_1_link_0

You can contact us at   panteleakis@live.com Yorgos Pandeleakis

Site by IGC 2014